Κτήμα Κυρ Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας – 04 Δεκεμβρίου 2022

 

Κτήμα Κυρ Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας!

Στο πλαίσιο των δράσεων του Συλλόγου @Alumni Association Master in Tourism and Local Development, AUTH, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου επισκεφθήκαμε το Κτήμα Κυρ Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας. συνοδεία των Καθηγητών του @Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη Α.Π.Θ.

Τα αμπελοτόπια, τέλος φθινοπώρου και αρχές του χειμώνα, φοράνε τα χρυσοπόρφυρα χρώματα τους. Το τοπίο εκπληκτικό. Εδώ στην Νάουσα και στο Γιαννακοχώρι, βασιλιάς των οίνων, είναι η γηγενής ποικιλία του Ξυνόμαυρου.

Στο κτήμα μας υποδέχθηκε η κα. Ελπίδα Παλαμίδα, υπεύθυνη φιλοξενίας και μας ξενάγησε στους χώρους του επιβλητικού οινοποιείου, στο κελάρι και στους αμπελώνες.

Η ιστορία της οικογένειας Μπουτάρη, η εμπειρία των προγόνων, η αγάπη για το σταφύλι και ο μόχθος για την παραγωγή μοναδικών κρασιών, ξετυλίχθηκαν μπροστά μας, σαν το σενάριο μιας ατμοσφαιρικής κινηματογραφικής ταινίας. Στο κτήμα κυρ Γιάννη η καινοτομία συναντά την παράδοση.

 

Στο νεότευκτο, στην είσοδο του οινοποιείου, φωτεινό και με υπέροχη θέα προς τους αμπελώνες εστιατόριο του Κτήματος, πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία (4) ετικετών κρασιών, (2) ερυθρών από Ξινόμαυρο και (2) ροζέ από Ξινόμαυρο, παρουσία του κυρ Γιάννη, ο οποίος μύησε όλη την ομάδα στα μυστικά του καλού κρασιού.

Το γεύμα που ακολούθησε ήταν υψηλών γευστικών απαιτήσεων, με τοπικά προϊόντα και λαχανικά από το ίδιο το κτήμα. Δημιουργός των εκλεκτών πιάτων που συνοδεύουν εξαίσια τα κρασιά του κτήματος, είναι η executive σεφ Κυριακή Φωτοπούλου και το επιτελείο μαγείρων της.

Ο κυρ Γιάννης, εξαιρετικός οικοδεσπότης, καθ’ όλη τη διάρκεια του φαγητού συνομίλησε με τα μέλη του συλλόγου και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον οινοτουρισμό αλλά και γενικότερα για τον τουρισμό και το όραμά του.

Η επίσκεψη στο οινοποιείο ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όλους και αφορμή για να προγραμματιστούν και οι επόμενες τουριστικές δράσεις του Συλλόγου.