alumni-favicon

Διοικητικό Συμβούλιο

Επίτιμα μέλη είναι :

  • Στέλλα Κωστοπούλου, Καθηγήτρια Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ & Δ/ντρια του ΔΠΜΣ «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη»
  • Θέκλα Τσιτσώνη, Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ
  • Χρήστος Τσιρώνης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ
  • Ζαχαρούλα Ανδρεοπούλου, Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

Ιωάννα Μυταυτσή
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΔΠΜΣ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», Α.Π.Θ.

Η Ιωάννα Μυταυτσή, σπούδασε (BSc)   Οικονομικές   Επιστήμες   στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Οι μεταπτυχιακές της σπουδές (MSc) είναι στο ΔΠΜΣ “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη”, στο ΑΠΘ με εξειδίκευση στον Σκοτεινό Τουρισμό (Dark Tourism).

Υποψήφια διδάκτωρ (PhDc) στο ΑΠΘ, στον τομέα των ειδικών μορφών τουρισμού και ειδικότερα στον Πολιτιστικό και Θρησκευτικό Τουρισμό.

Είναι Σύμβουλος Τουρισμού στην Επιτροπή Τουρισμού και Εξωστρέφειας του Δήμου Καλαμαριάς.

Μέλος της Επιτροπής Τουρισμού και Φιλοξενίας του “ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ”

Μέλος της ΕΔΕΒΕ, Ινστιτούτο Τουρισμού

Διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία στην οργάνωση πολιτιστικών (φεστιβάλ ΔΗΜΗΤΡΙΑ) και τουριστικών   δράσεων ως project manager (1997-2019).

Επικεφαλής της τουριστικής δράσης “ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΩΝ” του Δήμου Θεσσαλονίκης (2013-2019).

Έχει κάνει παρουσιάσεις για τον τουρισμό σε (21) χώρες του εξωτερικού αλλά και εντός Ελλάδος (Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Αθήνα κ.α.), σε επιστημονικά συνέδρια, σε ΙΕΚ τουρισμού, σε δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Έχει συμμετάσχει σε Τουριστικές Εκθέσεις στο εξωτερικό και σε Β2Β συναντήσεις. Αρθρογραφεί σχετικά με τον τουρισμό.

Έχει διεθνείς δημοσιεύσεις σε επιστημονική περιοδικά για τον Τουρισμό.

Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος και είναι Tourism Reviewer στο επιστημονικό περιοδικό για τον τουρισμό “Tourism Review”.

Ξυπτερά Ευαγγελία, του Χρήστου και της Ακριβής.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λιτόχωρο στους πρόποδες του Ολύμπου.

Απόφοιτος Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και  σπουδές στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Πτυχιούχος του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Α.Π.Θ.  «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη».

Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» Α.Ε., που ιδρύθηκε το 1996 από την Ξυπτερά Ευαγγελία και τον Βασίλη Λάμπρου.  Η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της και λειτουργεί τέσσερα ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας επτακοσίων πενήντα κλινών. Στην Παραλία Κατερίνης βρίσκονται το ξενοδοχειακό συγκρότημα Mediterranean Village Hotel & Spa 5*, Mediterranean Resort 4* και Mediterranean Princess 4* και στο Λιτόχωρο το ξενοδοχείο Olympus Mediterranean  4*. Στα άμεσα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας είναι η επέκταση του Mediterranean Princess και η αναβάθμισή του σε ξενοδοχείο 5 αστέρων και η δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων, στην Μύκονο.

Συμμετοχή επί σειρά  ετών σε διοικητικά συμβούλια πολιτιστικών συλλόγων,  συλλόγων γονέων-κηδεμόνων και επαγγελματικών συλλόγων, ως γραμματέας, ταμίας και πρόεδρος.

Ιδρυτικό μέλος στην «Ελληνική Ένωση Γυναικών για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό» Hellenic Association Women in Culture and Tourism HAWCT, μέλος πολιτιστικών συλλόγων, μέλος στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου ΟΡ.ΦΕ.Ο. και στα Ολύμπια εν Δίω.

Οργάνωση και συμμετοχή σε δράσεις και εκδηλώσεις για την ανάδειξη του τόπου  και την περαιτέρω σύνδεση του ξενοδοχειακού κλάδου με την τοπική κοινωνία. 

2014 ως 2020 Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

2017 ως 2020 Εκλεγμένο  μέλος  του  Δ.Σ. της Π.Ο.Ξ., «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων».

2018 ως 2021 Αντιπρόεδρος του «Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής»

2019 ως σήμερα  Ειδική συνεργάτης σε θέματα τουρισμού στον Δήμο Δίου-Ολύμπου Πιερίας.

Σύζυγος Βασίλης Λάμπρου

Τρεις κόρες φοιτήτριες

Μαρία-Ελισάβετ

Παναγιώτα

Ακριβή

 

Επαγγελματική Διεύθυνση: Mediterranean Village Hotel & Spa, Παραλία Κατερίνης – 60100. tel.:2351064612. fax:2351064611. E-mail: xyptera@gmail.com URL: www.mediterraneanhotels.gr

Κοσμάς Κανονίδης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΔΠΜΣ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», Α.Π.Θ.

Ο Κοσμάς Κανονίδης σπούδασε (BSc) στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Οι μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc) είναι στο ΔΠΜΣ «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη», με κατεύθυνση «Περιβάλλον και Αειφόρος Τουρισμός».

Μέλος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) και Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π.)

Διαθέτει 16ετή εργασιακή εμπειρία στον τομέα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης τεχνικών έργων (δημοσίων και ιδιωτικών) και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στην ωρίμανση, κατασκευή και λειτουργία έργων περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Είναι άριστος γνώστης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων.

Στον τομέα του τουρισμού, εξειδικεύεται στην αδειοδότηση και λειτουργία μονάδων ιαματικής θεραπείας, έχοντας εκδώσει το «Ειδικό Σήμα Λειτουργίας» της μονάδας ιαματικής θεραπείας των Λουτρών Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας (Λουτρά Πόζαρ).

Σαϊτιώτης Θεόδωρος 
ΤΑΜΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΔΠΜΣ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», Α.Π.Θ.                       

Απόφοιτος του τμήματος Δασοπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕΙ Καβάλας (Δράμας). Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του Διατμηματικού προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, ‘‘ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” με ειδίκευση  «Πολιτιστικός-Θρησκευτικός Τουρισμός» του Τμήματος Οικονομικών επιστημών του Α.Π.Θ. Ομιλεί Γερμανικά και Αγγλικά. Εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης στο τμήμα Διοικητικής  και Οικονομικής  Υποστήριξης.

Λορέτα Σπάχο

Εκπαιδευτικός στον τομέα του Τουρισμού σε Επαγγελματικές Σχολές  του ΟΑΕΔ  και εκπαιδεύτρια ενηλίκων με πιστοποίηση από τον ΕΟΠΕΠ σε  Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ. Απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙΘ με Μεταπτυχιακό στον Τουρισμό από το ΔΠΜΣ Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη του Α.Π.Θ. Απόφοιτος του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Α.Π.Θ με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή από το πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης . Μιλά αγγλικά, ιταλικά, αλβανικά και είναι σπουδάστρια στην Σχολή Ξεναγών της Θεσσαλονίκης.