Συνάντηση του Συλλόγου Alumni Association Master in Tourism and Local Development, AUTH με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της ΠΚΜ κα Χριστίνας Γούλα.

Alumni Association Master in Tourism and Local Development, AUTH

Η Πρόεδρος του Alumni Association Master in Tourism and Local Development, AUTH κα Ioanna Mitaftsi μαζί με την κα Liza Siaridou ιδρυτικό μέλος του συλλόγου, πραγματοποίησαν συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της ΠΚΜ κα Christina Goula στο γραφείο της στην Περιφέρεια.

Ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με τον Σύλλογο Αποφοίτων ΔΠΜΣ Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη, ΑΠΘ, που αποτελεί τον μοναδικό σύλλογο σε όλη την Ελλάδα αποφοίτων σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών στον τουρισμό.  Της επισήμαναν ότι ο σύλλογος αποτελεί μια σπουδαία πηγή ερευνητικού έργου σε όλο το φάσμα του τουρισμού, μέσα από τις διπλωματικές εργασίες των αποφοίτων, κάτι που μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο για ένα δημόσιο φορέα όπως η ΠΚΜ.

Συζητήθηκε εκτενώς, μια συνεργασία των δύο φορέων είτε με τη διοργάνωση ημερίδας ή συνεδρίου αλλά ακόμα και με τη συμμετοχή του συλλόγου σε εκθέσεις στο εξωτερικό φιλοξενούμενος στο περίπτερο της ΠΚΜ.

Η κα Μυταυτσή και η κα Σιαρίδου δεν παρέβλεψαν να ενημερώσουν την κα Γούλα για τα μνημόνια συνεργασίας που έχει υπογράψει ο ο Σύλλογος με το Thessaloniki Convention Bureau  αλλά και τον Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης αλλά βέβαια και για τη βράβευση του συλλόγου στα Tourism Awards 2023 στην Αθήνα με το βραβείο Silver στην κατηγορία σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά του τουρισμού.

Αναφέρθηκαν ασφαλώς και στα δεδομένα του τουρισμού της Ελλάδος και πως αυτά διαμορφώθηκαν το καλοκαίρι του 2023 αλλά και πως συνεχίζουν να διαμορφώνονται αφού η σεζόν είναι σε εξέλιξη.  Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τουρισμό της πόλης μας και πως η Θεσσαλονίκη θα διαφοροποιηθεί και θα γίνει ένας ανταγωνιστικός προορισμός, καλλιεργώντας και αναπτύσσοντας τις ειδικές μορφές τουρισμού, πάνω στις οποίες οι απόφοιτοι του συλλόγου έχουν δουλέψει εντατικά.

Κοινό συμπέρασμα της συνάντησης ήταν “ότι οι συνέργειες στον τουρισμό οδηγούν στην τοπικη ανάπτυξη”.

#tourism #synergies #localdevelopment #skg #thessaloniki #pkm #alumniassociationmasterintourismandlocaldevelopment #ΑΠΘ #auth #specialformsoftourism

https://tourismalumnimsc.gr/