Στην 8η Ημερίδα με θέμα: “Προβληματισμοί στη νέα καθημερινότητα μετά τη διάγνωση της κοιλιοκάκης” , που διοργάνωσε ο σύλλογος Δράση για την Κοιλιοκάκη – Action for Celiac Disease ήταν παρών και ο Σύλλογος μας, αφού σε αυτήν παρουσιάστηκε η διπλωματική εργασία του μέλος μας Στέλλας Τσουκαλά.
Η κα Charita Vlachou ΕΔΙΠ του Οικονομικού Τμήματος ΑΠΘ και διδάσκουσα “Γαστρονομικό Τουρισμό-Αγροδιατροφή” στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Τουρισμός και τοπική ανάπτυξη,ως προσκεκλημένη ομιλήτρια παρουσίασε στην ομιλία της με θέμα “Χωρίς όρια και περιορισμούς: Ο σύγχρονος γαστρονομικός τουρισμός χωρίς γλουτένη” τα αποτελέσματα της μεταπτυχιακής διατριβής της Στέλλας Τσουκαλά, με θέμα “Προκλήσεις και Προοπτικές Ανάδειξης της Θεσσαλονίκης ως Gluten Free Τουριστικού Προορισμού”, στην οποία ήταν επιβλέπουσα. Η έρευνά αναδεικνύει τις προοπτικές για έναν γαστρονομικό τουρισμό που θα είναι πιο προσβάσιμος και ασφαλής για άτομα με κοιλιοκάκη, ενώ παράλληλα εξετάζει τις προκλήσεις για να καθιερωθεί η Θεσσαλονίκη ως ιδανικός gluten-free τουριστικός προορισμός.

