Παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Σιδηροπούλου, με τίτλο : « Η Θεσσαλονίκη των λογοτεχνών: Πολιτιστικές διαδρομές στα ίχνη των Γ. Ιωάννου και Γ. Βαφόπουλου»

Λίγο πριν την εκπνοή του 2023, εκδόθηκε το βιβλίο της Δήμητρας Σιδηροπούλου, με τίτλο  «Η Θεσσαλονίκη των λογοτεχνών: Πολιτιστικές διαδρομές στα ίχνη των Γ. Ιωάννου και Γ. Βαφόπουλου».

Η συγγραφέας είναι φιλόλογος, εκπαιδευτικός, υπότροφος του ΔΠΜΣ «Τουρισμός & Τοπική Ανάπτυξη», ΑΠΘ αλλά και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου μας.

Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας προσεγγίζει την πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα από τα κείμενα των δύο λογοτεχνών. Χαράσσει πολιτιστικές διαδρομές τουριστικού ενδιαφέροντος στα ίχνη των λογοτεχνών μέσα από μια αναδρομή στα έργα τους αλλά και τους κυριότερους σταθμούς της ζωής τους.

Η ίδια δηλώνει πως δεν θα είχε καταφέρει να φτάσει στην έκδοση του «πνευματικού της παιδιού» χωρίς την καθοδήγηση  και τη στήριξη των έμπειρων καθηγητών του ΔΠΜΣ “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη”, ΑΠΘ.

Είναι ένα βιβλίο μέσα από το οποίο γνωρίζει κανείς καλύτερα τη Θεσσαλονίκη, την ιστορία της αλλά και την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει.

Της ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και να συνεχίσει έτσι την πνευματική της πορεία.